Merkit

Samankaltaiset Artikkelit

Jaa Tämä

Urheilu + musiikki = täydellinen tunnelataus?

Viime viikon penkkiurheiluilmiö oli ”Maailman parhaasta tasurista” kertova musiikkikappale Gijonin ihme. Futisbiisi. Puhdasta fiilistelyä. Koko kappale.

 

 

Hihoooonin ihme on aitoudessaan ja omintakeisessa melankoolisessa tyylissään virkistävä poikkeus Popeda ja Rocky Anthem tyyliisiin sportti-renkutuksiin.  Lisää näitä, mietin.

Mitä muita biisejä onkaan urheilun nimissä tehty jossa on oikeasti yritetty välittää tunteita? Löytyihän niitä muutama. Saat itse päättä mikä tunne jää ylimmäksi mieleen.

Kipinä? 2011 nevöö fooget.

 

Love United raidalla esiintyy käytännössä kaikki 2000-luvun vaihteen suurimmat fudistarat. Älä missään nimessä missaa Roberto Carloksen vahvaa tulkintaa!

 

Jos tykkäät hempeästä biitistä, mutta kaipaat vähän rujompaa ilmettä, niin sinulle voisi sopia englantilaisten rugbypelaajatähtien paikallisen Sports Reliefin hyväksi tehty esiintyminen kuin nyrkki silmään. Rujot starat esittivät kappaleensa myös Twickenhamin kentällä 74.000 fanin edessä.

 

Listan viimeinen kappale onkin sitten jo poliittisesti niin epäkorrekti, että laulun esittäjää Stephen Lynchiakin hävettää. Kaikessa mauttoumuudessan paralympialaisista kertovassa Special Olympicsista välittyy myöskin tunnetta, positiivista sellaistakin, ainakin amerikkalaisen yleisön keskuudessa.

 

Kuka rustaiskaan Sohviksille biisin?