Merkit

Samankaltaiset Artikkelit

Jaa Tämä

”Tapa se!”

Kävin viime perjantaina katsomassa Robert Heleniuksen comeback ottelun Helsingin jäähallilla muutaman kaverin kanssa. Tämä oli kolmas Heleniuksen ottelu jonka olen paikan päällä käynyt seuraamassa.  Edelliset kaksi oli Hartwall Areenalla ja tällä kertaa yleisöä oli huomattavasti vähemmän ja kenties juurikin siksi tunnelma oli enimmäkseen lämminhenkinen aivan kuten hesari osuvasti tiivisti. Tästä huolimatta myös tälläkin kertaa joukkoon mahtui mukaan muutama urpo.

Näitä kaikkia viime Helsingin otteluiden vastustajia yhdistää tumma ihonväri.  Viime kerralla katsomossa jossa istuin kuului suoraan sanottuna laittomia, erittäin paheksuttavia rasistisia huutoja. Tällä kertaa ei otettu ihonväriin kantaa vaan joku huusi suoraan ”tapa se!” huutoja (tuota nyt ei millään voi kannustushuudoksi kutsua). Tämän lisäksi osa tietenkin buuasi kun kaveri marssi sisään vaikka suurin osa ihan asiallisesti käyttäytyikin. Mietin että miksi moinen sallitaan? Maailmalla saa katsomoissa juoda olutta joka on meillä visusti kiellettyä, mutta mitä tahansa saa suustansa päästää ja siihen ei ainakaan minun nähden ole vielä kertaakaan puututtu.

Yksi toinen urpo istui edessäni muutaman paikan sivummalla. Kyseisen herran käyttäytyminen meni jo hieman komiikan puolelle kun huusin ensimmäistä kertaa ottelun alussa Robbelle kannustushuudon ruotsiksi. Kaveri kääntyi heti, otti pienen tuijotuksen kohti minua ja tokas ”onks tääl jotain ruotsalaisia vai?” Vastasin sitten omalla äidinkielelläni (eli ihan suomeksi) että ei, mutta tultiin oman kylän poikaa kannustamaan. Vaikka enhän minä nyt Porvoosta olekkaan (JEPEN HUOMATUS: vaan Sipoosta). Kaveri väitti tuntevansa Robben hyvin – tokasin siihen että varmaan sit myös tietää että kaveri ei pahemmin suomea puhu. Meni kundi vähän hiljaseks. Kaiken lisäksi Robert Helenius on vielä syntynyt Tukholmassa. Pistää vähän miettimään että minkälaista porukkaa tuolla oikein käy katsomassa noita otteluja. Ja vielä sitäkin suuremmalla syyllä minusta rasistiset kommentit tulisi poistaa katsomoista vähintään yhtä tehokkaasti kuin olut.

Hanski ja Patrick Nielsen joka puolusti Helsingissä onnistuneesti WBA Inter-Continental keskisarjan titteliä.