Merkit

Samankaltaiset Artikkelit

Jaa Tämä

Nimi se hiihtäjän tekee

Olen selvittänyt sen. Miten tullaan huippuhiihtäjäksi. Huippu naishiihtäjäksi. Suomessa.  Eli minua tämä mysteerin ratkeaminen ei suoraan auta. Jälkipolveani ehkä.

Hiihtäjältä vaaditaan tietenkin monta ominaisuutta. Nimi on kuitenkin tärkein.  Siinä pitää olla perinteitä ja jotain rotevaa.  Kaikki muistaa Äitee Rantasen. Noh, hänen oikea etunimi Siiri onkin vähän liian fiini.  1980-luvulla menestyivät Marja-Liisa, Marjo, Tuulikki ja Pirkko. 2000-luvun alussa hiihtokisojen kärjessä menivät Virpi, Pirjo ja Riitta-Liisa.  Tällä hetkellä kaikkein lupaavimpia nuoria on Kerttu Niskanen. Vahvaa paluuta tekee taas Aino-Kaisa Saarinen. Kärjessä porhaltaa myös Riikka Sarasoja-Lilja.  Ei voi olla sattumaa että Aino-Kaisa on  kaksoissiskoaan Maijaa etevämpi suksija.

Kauden suomalaissensaatio Anne Kyllönen on joko poikkeus joka vahvistaa säännön, tai osoitus trendin katkeamisesta. Minä painotan tuota ensimmäistä.

Jos ette tätä kirjoitusta usko niin katsokaapa ensi viikonlopun Hakunilan Suomen Cupin tuloslistaa.  Ei siellä Jennit, Emmit, Minkat ja Ninat kärjessä kekkuloi. Siinä muuten hyvä menotärppikin.

Joten jos haluat tehdä kuten minä, eli antaa tyttölapsellesi hyvät edellytykset huippuhiihtäjäksi, niin pistä nämä nimet mieleen. Kauden kuumimman ulkomaisen hiihtonimen kotimaisempaa mukaelmaa Justiinaa unohtamatta.

Näillä mennään!