Merkit

Samankaltaiset Artikkelit

Jaa Tämä

Dopinghistorian klassiset selitysyritykset – Suomi vs. Muu Maailma

Tämä kirjoitus on tehty urheilun, historian ja retoriikan  ystäville. Mut hei, klassikothan sytyttää aina! Otetaan myös kilpaileva elementti mukaan, eli Suomi vs Muu Maailma. Eli kilpahenkiset, etenkin isänmaalliset sellaiset, lukaiskaa tekin.

Asetelma on sinänsä kutkuttava sillä tällä hetkellä Suomessa keskustellaan hiihdosta, veripusseista ja Mietaan anabolisista stereoideista kun samaan aikaan maailmanlaajuinen urheilu-uutinen on ollut Lance Armstrongin oletettu douppaaminen.

Niin Mietaalta kun Lancelta ei ole vielä löytynyt posiitivista dopingnäytettä, mutta mitä ainakin Lancen käytön todennäköisyyteen tulee niin tämä infotaulu valaisee asiaa varsin hyvin.

Mutta tässä ei olekaan tarkoituksena etsiä syyllisiä vaan arvioida selitysten uskottavuutta sekä retorisia taitoja.

Kategoriat ovat: 1. Aitous 2. Argumentointi 3. Uskottavuus 4. Ammattimaisuus 5. Tunteellisuus

Alla kilpailijamme jaettuna joukkueisiinsa, paikoillanne, valmiina, selittäkää:


Johtopäätökset:

Aitoudessa ja tunteellisuudessaan Suomi pesee maailman mennen tullen. Suomalaisen dopinghistorian selittely-yritykset ovat niin uskomattoman kotikutoisen oloisia ja herrat(!) niin poloisia, että täytyy ihmetellä miten tällaisessa takapajulassa on voitu olla jäämättä kiinni.  Lisäksi herää kysymys, kuinka tyhmänä nämä ”huiput” oikein yleisöään pitävät? Antti Lanasmäki vetää kyllä tunteisiin vetoamisen kultamitalin. Mutta vakuuttaako, NO EI.

Marion Jonesin ja Lance Armstrongin selitysyritykset ovat molemmat piinkovia suorituksia niin ammattimaisuutensa, argumentaationsa, kuin uskottavuutensa puolesta. Silti Marion virui vankilassakin. Lance jos joku on Texasin viimeinen cowboy ja selittelyn kiistaton dopingkuningas.  Siksi Lance Armstrong vs. Tyler Hamilton asetelma onkin myös mielenkiintoinen, sillä niin paljon hermostuunemman ja epävarman oloisen kuvan doping-syytöksiä ja itse jo tunnustanut Hamilton antaa. Tunnustamisesta kuitenkin paljon aitouspisteitä Tylerille. Ruotsalaisen painijan Tomas Johanssonin mitalisekoilut lähinnä heittävät synkän varjon koko painin ylle. Juntti-vilpittömyydessään ei Tumppi yllä suomalaisten tasolle.

 

Voittajat:

Aitous:  Suomi, Talonmies Nyrönen

Argumentointi: Lance Armstrong, Maailma

Uskottavuus: Lance Armstrong, Maailma

Ammattimaisuus: Lance Armstrong, Maailma

Tunteellisuus: Antti Lanamäki, Suomi

MAAILMA VOITTAA SUOMEN 3 – 2! VOIHAN D-SANA SENTÄÄN!